Közélet

2015.05.17. 19:30

Százhatvanan teljesítették a tíz kilométeres távot

Családias hangulatban zajlott vasárnap az Óballa-futás. Az idén hetedik alkalommal megrendezett Törökszentmiklós és Óballa közötti 10 kilométeres távot 160-an teljesítették, 114 kerékpáros és 46 futó nevezett a versenyre.

K. K.

Profik és amatőrök tűzték fel a sorszámokat a ruhájukra, a bringások délelőtt 10 órakor rajtoltak a miklósi strand elől, a futók 10 perccel később vágtak neki a félmaratoni távnak.

Voltak, akik gyerekkel, voltak, akik másnaposan neveztek, többen próbatételből indult, és voltak, akik csak kedvtelésből ültek nyeregbe. Három nyugdíjas hölgy – két Jusztika és egy Erzsike – azt mondták, minden nap bicikliznek a városban, most feszegetik a határaikat, kíváncsiak, hogy bírnak megküzdeni a 10 kilométerrel.

– Nagyon kellemes volt, jól esett a mozgás – mosolyogtak az Erdei Kocsma előtt felállított célba érve. – Ebéd után sétálunk egyet, megnézzük a Tisza-partot, aztán hazatekerünk – árulták el a későbbi terveiket.
A versenyzők nyakába emlékérem került, majd paprikáskrumplival vendégelték meg őket.


– Az első három évben csak futóversenyt rendeztünk, de sokan jelezték, hogy szívesen csatlakoznának kerékpárral a versenyhez. Mára a bringások vannak többen – mondta Kovács Ernő főszervező hozzátéve, annak idején azért kezdtek bele a verseny megszervezésébe, hogy ezzel is népszerűsítsék Óballát, a jó hangulatú eseményen a helyiek és a vendégek is jól szórakoznak.

A futók közül Kozák István ért célba először, a nőnél Vadász Gabriella futotta le a leggyorsabban a távot. A kerékpárosok mezőnyében Bíró Attila lett az első, a nők közül Papp Zsófia tekert a leggyorsabban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!