Közélet

2015.05.02. 13:18

Szolnok díszpolgára lett B. Nagy Pál, olimpiai bajnok

Az Aba Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében közel kétszáz fő gyűlt össze szombaton, hogy köszöntsék B. Nagy Pál, olimpiai bajnok párbajtőrvívót nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

M.K.

B. Nagy Pál, május másodikán, születése napján átvehette Szalay Ferenctől, Szolnok város polgármesterétől a Szolnok díszpolgára címet. Az eseményen részt vett Schmitt Pál és Fenyvesi Csaba olimpiai bajnokok is, akik szintén tagjai voltak az 1968-as mexivárosi olimpián győztes párbajtőrcsapatnak. Elsőként Szalay Ferenc köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, azzal, hogy B.Nagy Pál Szolnokot választotta, üzent, hogy innen is lehet világraszóló eredményeket elérni.

A beszédet követően egy kisfilmet vetítettek le az egykori olimpiai bajnok életéről, majd B. Nagy Pál beszéde következett: „Köszönöm, hogy Fenyvesi Csaba és Schmitt Pál barátom eljöttek Budapestről a fővárosba, ugyanis nekem Szolnok a fővárosom” – ezzel a gondolattal méltatta születési helyét a szolnoki ikon. A jeles napon B. Nagy Pál, a Szolnok díszpolgára cím mellett, ajándékba kapott többek között egy válogatott melegítőt, egy fair play díjat, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vívó Szövetségtől a megye vívó és olimpiai bajnokairól szóló könyvet. Az eseményt a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, Balázs Péter és színészei, Kertész Marcella és Harna Péter zárták színvonalas előadásukkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!