Közélet

2015.05.10. 11:31

Vízrebocsátják majd a kishajóikat

A legnagyobb kihívásra, vízrebocsátásra készülnek május 23-án a Kisújszállási Lövészklub Modellező Szakosztályának tagjai

SZOLJON

A Kumánia Gyógyfürdőhöz tartozó Ifjúsági Szálláshelynél lévő csónakázótónál kezdődik ezen a napon fél tíztől a III. Kisújszállási Kumánia Vándorkupa Bárkamozgató Tolóhajó modell-, és RG 65 Vitorlás hajó modellverseny.

Barta Kálmántól, a szakosztály tagjától – aki maga is több különleges hajót épített már – megtudtuk, a kisújszállásiak mellett Dunakesziről, Budapestről, Vácról, Miskolcról, a Nyírségből  is várnak versenyzőket, hogy kiderüljön kinek a hajója lesz aznap a vízrebocsátás győztese. A versenyen a főbíró a Gombáról érkező Surman Zsolt lesz. Itt mindenki a saját hajóját teszi vízre. Mindig népszerű a mini változatban készített bárkamozgató tolóhajók versenye is. A nap célja a modellezés népszerűsítése és baráti kapcsolatok kialakítása.

A verseny közben a nézőknek látványos bemutatókat is tartanak majd szolnoki, törökszentmiklósi, karcagi és kisújszállási modellezők. A versenyen idén ifjúsági kategória is lesz, melyet az egykori kisúji modellezőtárs, dr. Molnár István emlékére rendeznek. A család a doktor úr kedvenc hajóját átadta a szervezőknek, így azt is vízrebocsátják majd. Az eredményhirdetés előtt örömhajózás is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!