Közélet

2015.08.31. 14:17

Török küldöttség járt a városban

Dr. Vincze Gyula ügyvéd, a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből elszármazottak körének titkára vendégeként Szolnokra látogatott szombaton a török küldöttség.

Szoljon.hu

Tiszteletét tette városunkban, Naci Ceylan, a török követség attaséja, jelenleg üzletember és kft. vezető, Mehmed Basaran, a Köprü Híd újságírója, Hamsovszki Zsuzsanna idegenforgalmi tanácsadó, Porik Pekes üzletember, Hamsovszki Júlia testvérváros koordinátor és Dr. Szerencsés István jászdózsai polgármester.

A küldöttség a nap folyamán Kertész Róbert régész vezetésével megtekintette a városban található török emlékeket, a Damjanich Múzeumban kiállított török híd modelljét, valamint a helyszínen az egykori, a törökök által épített első Tisza hídnak a maradványait. A társaságnak ezentúl az is feladata volt, hogy a törökországi és magyarországi testvérvárosok kapcsolatát is minél gördülékenyebbé tegye.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Az egykori török híd maradványait is megnézték a vendégek FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!