Közélet

2016.01.27. 10:40

A szegényebb térségnek több jut

Jó hangulatban zajlott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évindító előadása köré szervezett, állófogadással egybekötött találkozó tegnap a szolnoki Hozam Klubban.

K. B.

A rendezvényen Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Piroska Miklós alelnök, dr. Csoór György társadalmi alelnök és Rentzné dr. Bezdán Edit címzetes megyei főjegyző közreműködésével ismerhette meg a hallgatóság a 2014–2020 közötti időszakra tervezett megyei fejlesztéseket, melyek döntő része jelenleg és a közeljövőben is uniós forrásokból finanszírozható. Idén az megyei önkormányzat fő feladatát  a megyei Területi Integrált Program (TOP) végrehajtása jelenti, forrásütemezéssel, fejlesztési igények összehangolásával. A megyei önkormányzat felel TOP-ból a megyére decentralizált 53,78 milliárd forintos forrás felhasználásáért, ennek „ára” számszerűsített fejlesztési elvárások megvalósítása. A forrás-felhasználás során 55-45 százalékos arányban a megye gazdaságilag hátrányosabb térségeinek kedveznek. Ismertették a pályázati ütemtervet. Kiemelten szó esett a turizmusfejlesztési célkitűzésekről, megyei büszkeségeinkről is. Szalay Ferenc Szolnok polgármestere pozitívan szólt a megye térségeinek együttműködési hajlandóságáról, ami korábban nem volt jellemző.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta az előadók sorát. Fotó: Csabai István
[/caption]

Ezek is érdekelhetik