Közélet

2016.01.29. 07:21

Más bőrébe bújva

Hamarosan itt a farsang, egyre-másra rendezik a „beöltözős” bulikat. Izgalmas kitalálni, hogy ki, milyen jelmezt öltsön fel, királylány legyen, kalóz, arab sejk, vagy éppen varázsló.

Kovács Kriszta

Sokféle farsangi buliban jártam már, voltak közöttük tematikusak is. Egyszer például mindenki a kedvenc filmszereplőjének öltözött. Egy pillanat alatt Hollywoodba csöppentünk, ahol együtt táncolt Mia Wallace és Don Corleone, a pultnál nevetve koccintott Ace Ventura és Luke Skywalker, de a vendégek között ott volt többek között John McClane, Batman, Frédi és Vilma, Borat, Rambo, Rocky és a Macskanő. Egy másik alkalommal A nagy Gatsby korába repültünk vissza, mi, lányok, imádtuk a hosszú kesztyűket, a gyöngysorokat és a vörös rúzsokat. Készülődés közben korabeli képeket nézegettünk, újranéztük a filmeket, és egész este szólt a jazz…

A lehetőség, hogy kinek a bőrébe bújjunk, végtelennek tűnik, és talán éppen ezért ez a legnehezebb. De megérezzük, ha rátaláltunk a tökéletes szerepre, és akkor szinte pillanatok alatt összeáll, hogy hogyan valósítsuk meg. Mert eszünkbe jut, hogy van is otthon egy olyan szoknya, ing, sál, cipő, vagy bármi, kiderül, hogy fillérekből kivitelezhető, nem kell kölcsönözni, csak esetleg kölcsön kérni. Aztán persze vannak olyanok, akik csak legyintenek egyet, amikor meghívják őket, hogy „ez is mekkora hülyeség már”, gyerekes bolondság, mert „ki akar felnőtt fejjel bohóckodni”. Én azonban biztos vagyok benne, hogy titkon ők is elképzelik, milyen jó lenne megvalósítani régi vágyukat, hogy végre felvegyék a Superman-köpenyüket, vagy rendőrnek, hippinek, oroszlánnak, akárminek maszkírozva mulassanak végig egy éjszakát.

Ezek is érdekelhetik