Közélet

2016.06.15. 15:35

A kedves szülőkhöz

Ballagás. Mit is jelent ez a szó? A főszereplőknek talán a határtalan izgalmat a nagy nap előtt, mely bizony vízválasztó minden diák életében, hiszen befejeződik egy korszak és kezdődik egy új – legyen az egy másik iskola, vagy a nagybetűs élet.

Erdős Cs.

Hangos, vidám ünnepségek mindenfelé, s persze az érzelmek tömkelege: olykor ugyanis egy-egy könnycsepp is legördül, hisz‘ a sokat szidott alma mater azért csak nem volt rossz – mindig ott volt, ahol, és mindig ugyanazok az ismerős arcok fogadták a fiatalt nap mint nap.

Nehéz kiszakadni, de az ünnepi forgatag hamar feledteti az elválás nehéz perceit – talán pont ezért is szervezik meg az iskolákban. Ilyenkor a szülők, rokonok is izgatottan készülnek, s nemcsak a frizura és a „mit vegyek fel” kérdések izgatják őket, hanem az is, mivel lepjék meg a csemetét a nagy nap alkalmából. Olyankor jön a hosszas keresgélés, a válogatás, persze aztán családi összefogás, és meg is szerzik a hőn áhított meglepetés ajándékot.

Ha pedig már minden kész, akkor irány az ünnepség, ahol megtörténik az utolsó „körmenet”, az utolsó becsengetés. Megható pillanatok, főként amikor egy-egy diák búcsúzik a régi sulitól. Ezért kellemetlen az, ha ezekben a pecekben nem lehet hallani a kiválasztott verset, vagy hosszú ideig íródott sorokat, mert a kedves vendégek, szülők éppen megbeszélik a hétköznapok történéseit a rég nem látott szülőtársakkal, vagy éppen élcelődnek egyik-másik öltözeten, frizurán. Sőt, van aki hangosan telefonál, mert ő akkor is fontos és elérhető, amikor a gyermeke éppen egy kisebb mérföldkőhöz ért az életében.

Vagy az kell, hogy az igazgatónőnek kelljen rápirítania a kedves szülőkre, hogy csendesedjenek el!? Hisz‘ a gyerkőc ilyenkor a legfontosabb... ha valakinek nem tetszik, az inkább ballagjon el egy kicsivel arrébb!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!