Közélet

2016.06.29. 13:44

A végleges engedély megszerzéséért bővítenek

Szinte egyik napról a másikra nőtt ki a földből az az új épület az idősek otthona mellett Túrkevén, amelynek köszönhetően egy nagyszabású beruházás részeként új szárnnyal bővül az intézmény.

Szilvási Zsuzsa

Rendkívül jól halad az építkezés, amely korszerűbb körülményeket teremt a gondozottak számára, bár a férőhelyek száma nem gyarapodik.

– Az új épületrész építése férőhelybővítést sajnos nem eredményez, azonban egy korszerű, a jogszabályi előírásoknak is megfelelő, komfortosabb és jobb körülményeket biztosító szárny jön létre – mondta el kérdésünkre válaszolva Szabó Attila, az otthon vezetője. – Rendkívül fontos, hogy csak így kaphatunk végleges működési engedélyt. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen kifejezetten jól halad az építkezés, az ütemtervben meghatározott határidőket nem csak tartani tudjuk, hanem ezekhez képest előrehaladott fázisban van az építkezés. Ha nem jön közbe semmilyen nagyobb gátló tényező, akkor a meghatározott időpontban kényelmesen befejezhetjük a beruházást és év végére megkaphatjuk a várva várt végleges működési engedélyt.

Mostanra elkészült az épület alapja, az aljzat, áll a falazat, kész a tetőszerkezet, a cserepezés, jelenleg a szigetelési munkálatok folynak. Közben a belső munkálatok is haladnak, megtörtént a belső helyiségek kialakítása, (szobák, mosdók, foglalkoztató helyiségek, akadálymentes vizesblokk), a falak vakolása, a helyiségek talajnedvesség elleni szigetelése, a villamos és vízvezeték rendszer kiépítése (védőcsövezés, vezetékhálózat kialakítás). A következő hetekben a járdák és előírás szerinti parkolók kialakítása is megtörténik. Megvalósul a két épület, fa szerkezetű folyosóval való összekötése, hogy zavartalanabb és kényelmesebb legyen a közlekedés. Mindezek után zömében már csak belső munkálatok következnek.

– Egyre közelebb vagyunk a célunkhoz, ahhoz, hogy felépüljön az új épületszárny, és minél hamarabb birtokba vehessék a túrkevei idősek – hangsúlyozta Szabó Attila. – A gondozottaink sorsának jobbítását tartjuk szem előtt, ennek érdekében megpróbáljuk mielőbb és minél jobb minőségben megvalósítani ezt a nagyszabású beruházást, amelyre hosszú éveket vártunk

Címkék#Túrkeve
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!