Közélet

2016.06.04. 09:18

Ismét lecsaptak a rejtélyes harci kutyák

Nem nyugszanak a kedélyek: két nappal ezelőtt hajnalban ismét megtámadott valami egy házőrzőt a megyeszékhely Sashalmi útján.

E. CS.

461161973

Fotó: molishka1988

Két hete mi is beszámoltunk arról, hogy a környéken lakók arra panaszkodnak, hogy ismeretlenek éjszakánként nagytermetű „harci” kutyákkal járják az utcákat, és heccelik az udvarokon lévő ebeket. Amelyiknél lehet, odaengedik a kutyáikat, melyek összecsapnak a vehemens házőrzőkkel. Bemutattuk azt a férfit, akinek Mázli nevű kutyáját megmarta az egyik ilyen harci kutya. Korábban pedig egy asszony kutyáját kihúzták a portáról, és széttépték a – vélhetően – harci kutyák. Most újabb támadásról számolt be ugyanaz a hölgy, ám ezúttal a szomszédjában élő férfi egyik keverék kutyáját tépték meg.

– Remélem, tesznek valamit, mert most már tényleg elgondolkodom, kimegyek-e az utcára sötétedés után. Egyáltalán nem akarnám, hogy a gyerekeket vagy engem, vagy bárkit bármi is megtámadja. Mi is halljuk éjszakánként az eszeveszett ugatást, morgást. Azzal is tisztában vagyunk, hogy suhancok járják ilyenkor az utcákat – mesélte egy nemrég a környékre költőző asszony.
A mostani támadásnál már látta is a hölgy a támadó négylábút – legalább is közösségi portálon erről számolt be.
Korábbi cikkünk nyomán egyébként a rendőrség is elkezdte felderíteni a támadásokat. A környéken lakók arról számoltak be, hogy többször láttak rendőröket járőrözni arra, illetve a körzeti megbízott több kutyatulajdonost is megkeresett a támadások nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!