Közélet

2016.06.07. 15:08

Jön a 87. Ünnepi Könyvhét

Idén immár 87. alkalommal rendezik meg az ünnepi könyvhetet és tizenötödjére a gyermekkönyvnapokat – hívták fel rá a figyelmet a szervezők a hétfői sajtótájékoztatón.

K. B.

A június 8-i megyei megnyitóra ez évben Jánoshidán kerül sor, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Eszes Béla polgármester és Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár  kommunikációs és marketing igazgatóhelyettese mond köszöntőt, a gyermekeket irodalmi műsor, a felnőtteket pedig Péterfi Rita olvasásszociológus előadása várja.
Szolnokon csütörtökön Szalay Ferenc polgármester köszöntőjével kezdődnek a programok, melyek között író-olvasó találkozók – idén kilenc szerző dedikál –, irodalmi műsorok, színpadi produkciók, szabadtéri játékok várják az érdeklődőket.

A Damjanich múzeum is itt mutatja be új kiadványait, a HátTérKép vándorkiállítását, s a szombati honismereti napon néprajzi és helytörténeti pályázataik eredményét is itt hirdetik ki.  Idén a könyvvásár a programokkal együtt a Kossuth téren kap helyet. A könyvtár a rendezvényhez csatlakozott Libri Könyvkereskedelmi Kft.-vel közösen könyvgyűjtést hirdet a Hetényi kórház gyermekosztályának, a jó állapotú, megunt mesekönyveket is a téren gyűjtik.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Illés Julianna (balra), Szabó Andrea (balról a második), Czakóné Gacov Katalin, valamint dr. Horváth László ismertették az ünnepi könyvhét szolnoki és megyei programjait FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!