Közélet

2016.06.27. 18:13

Kevés a szakképzett munkaerő

Év eleji előrejelzések szerint 2016 kritikus lehet a cégek számára, ugyanis rendkívüli módon beszűkült a munkaerőpiac. Ez most, az esztendő közepén különösen érezhető. Ami hátrányos a munkaadóknak, az persze előnyös lehet a munkavállalóknak: a szakemberhiánynak „köszönhetően” komoly bérverseny várható a jövőben, ennek következtében jelentősen fehéredhet is a munkaerőpiac.

Szoljon.hu

Fotós: AndreyPopov

Fotós: AndreyPopov

Igen sok kisebb és nagyobb cég arról nyilatkozott lapunknak, hogy képzett szakembereket találni bizonyos szakmákban csaknem lehetetlen. A legtöbben ugyanis már nem hazánkban mutatják meg tudásukat és tehetségüket.
Valóban nem egyszerű munkaerőt találni – állítja Fodor Ágnes, az Accell Hunland Kft. HR munkatársa. – Mi szezonális termékeket, kerékpárokat gyártunk. Elsősorban a téli időszakban dolgozunk, tehát ősztől tavaszig keresünk nagyobb létszámban dolgozókat. Az egész megyéből érkeznek hozzánk munkatársak, dolgozóink bejárnak Fegyvernekről, Cibakházáról, Tiszakécskéről, a Jászságból és a dél-pesti településekről is. Fő időszakban folyamatos a toborzásunk. Viszonylag nagy területen keressük a leendő munkatársainkat, akiknek számos juttatást kínálunk. Többféle módszerrel próbálunk eljutni a munkát kereső emberekhez: az Új Néplap hirdetésein keresztül például sok érdeklődő talált hozzánk. Hiszünk az online felületek hatásosságában is, a szoljon.hu-ra rendkívül sok jelentkező hivatkozott már. Ha pedig hirtelen nagyobb létszámra van szükség, szórólapokat vetünk be, hogy megtaláljuk a jövőbeni dolgozóinkat.

– Lakatosként végeztem, az autószerelői szakképesítést is megszereztem – meséli a jászsági Kelemen Sándor. – A kis faluban, ahol laktam, nemhogy jó fizetésre nem számíthattam, de még munkát sem találtam. Két évnyi „hűtőgépgyáras” szalagmunka után egy nemzetközi építőcsapathoz szegődtem el. Jó pár hónapig a „csalagút” belsejében dolgoztunk, később egy német sportcentrumot újítottunk fel. A fizetésem ötszöröse annak, mint amit itt kaptam kézhez. Egyelőre nem tervezem, hogy hazajövök - teszi hozzá a családos édesapa, aki csak megerősíti azt a feltételezést, hogy a szakemberek másfelé, azaz nem feltétlenül Magyarországon szeretnének boldogulni.
– A Szolnoki Sportcentrumnak most először kellett hirdetést feladnia, melyben lakatost, vízvezetékszerelőt és villanyszerelőt keres főállásban – mondja Rózsa József ügyvezető igazgató. – Megbízható, jó szakembereket tényleg egyre nehezebb találni, ezzel mi is szembesülünk – bólogat a vezető, hozzáfűzve, összetett dolog mindezek okait megtalálni. Úgy véli, a folyamat megállításához arra van szükség, hogy a képzési rendszer is egyre jobban  idomuljon a piaci igényekhez. Rózsa József ugyanakkor hangsúlyozza, sokan az anyagi okokra hivatkozva mennek el vállalkozókhoz vagy éppen külföldre dolgozni. Érdemes azonban mérlegelni a munkavállalóknak azt is, mennyire megbízható az állást kínáló cég. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. például éppen azért, mert önkormányzati fenntartású, igen biztonságos munkahelynek tekinthető. A Sportcentrumnál egyébként tavaly 80 közfoglalkoztatott is dolgozott különböző területen, ezek egy része képzett szakember volt.

Mindeközben a közmunkaprogram folyamatosan bővül, emiatt a visszafoglalkoztatás felszívni látszik a szabad munkaerő maradékát is.
„így a vállalatok nagy része már most arra kényszerül, hogy egymástól csábítsák át a legjobb szakembereket” – írja Szólás T. Miklós hr-szakértő blogbejegyzésében. A szakember szerint ha ez a tendencia folytatódik, kialakulhat egy komoly verseny a munkavállalóért, ahol bizony az elsődleges meghatározó elem a pénz és cég hírneve lesz. A munkáltató pedig a lehető legjobb szaktudású és a legjobban teljesítő munkatársat keresi majd, mert csak nagyon elkötelezett, csúcsteljesítményt nyújtó dolgozókkal lehet kompenzálni a krónikus munkaerőhiányt. Ebben a versenyben azok a munkahelyek lesznek vonzók, amelyek teret adnak az önmegvalósításnak, engednek a bérnyomásnak, és képesek lesznek a már megszerezett munkaerőt folyamatosan, személyre szabva motiválni.

Nem könnyű az álláskeresők helyzete sem

– Figyelem az álláslehetőségeket, mert hamarosan lejár az éves szerződésem a szerelőműhellyel, ahol most dolgozom – árulta el a két szakmunkásvégzettséggel is rendelkező Tatai Zoltán. – Jó lenne, ha színvonalas, hosszú távon megélhetést biztosító munkát találnék, ahol megbecsülik a tudásomat, lehetőleg Szolnok környékén. Eddig határozott idejű szerződésekkel dolgoztam, így többször voltam álláskereső, és voltak korábban rossz tapasztalataim is. Megesett, hogy a munkaügyi központ kiközvetített egy céghez, és az illetékes annyi időre sem akart fogadni, hogy aláírja a papírt, hogy valóban jelentkeztem nála állásügyben. Pedig állítólag szakmunkáshiány van. Láttam, hogy mostanában több nagy cég is gyakran hirdetett, talán náluk majd szerencsém lesz, nagy üzemekben mindig elkel a munkáskéz – bizakodik Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!