Közélet

2016.10.18. 10:44

Akár tömegtragédia is történhetett volna - fotók!

Leszakadt az álmennyezet a szolnoki egyes postán. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki sem, mert a szerencsétlenség tudomásunk szerint hétfő éjszaka történt. A postán szünetel az ügyfélfogadás, az ügyfeleket más postákra irányítják át. A posta bejáratán kézzel írt papíron tájékoztatnak minderről.

Tóth András

Sokan fordulnak vissza a Baross utcai egyes posta bejáratánál. A korábban autóomatikusan nyíló ajtók zárva maradnak a közeledő ügyfelek előtt. Mindenki tanácstalan, sokan egymástól kérdezik, mi történt, értetlenül állnak, hogy nem tudnak bejutni a postára. Aztán meglátják az ajtón levő, kézzel írt levelet, miszerint a posta technikai akadályok miatt, átmenetileg zárva tart. Azt is megtudhatjuk erről, hogy az értesített küldeményeket hol lehet átvenni, illetve a fiókbérlők hol kapják meg a küldeményeket és azokat is hol tudják feladni. A posta dolgozói a megértést köszönik.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Tóth András
[/caption]

Bepillantva az ablakokon keresztül az ügyféltérbe, olyan a látvány, mintha gránát robbant volna. Az álmennyezet szinte teljes terjedelmében leszakadt. Ha ez munkaidőben történt volna, lehet, komolyabb katasztrófa is lehetett volna belőle, hiszen dolgozókra, ügyfelekre esik rá a gipszkartonrendszer. Délutánra egyébként lefóliázták az ablakokat, így a kíváncsi érdeklődők már nem láthatják, hogy mi történt a postán.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Tóth András
[/caption]

Egyelőre nem tudni, mitől következhetett be a szerencsétlenség, a postán az illetékes vezetők megtekintették az ügyfélfogadót.
Az utcán éppen az épület előtt összefutunk egy postai dolgozóval, aki most látja először így a munkahelyét. Tőle tudjuk, hogy hétfőn este 11 óra körül szakadhatott le a mennyezet. Meg is jegyzi, hogy még jó, hogy éjszaka volt mindez. A reggeli műszakosok munkába érkezve szembesültek a helyzettel. A délutánosokat pedig reggel kiértesítették, hogy nem kell bemenniük dolgozni. Hogy mi lesz ezután, hol kell dolgozniuk, nem tudják.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Tóth András
[/caption]

S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy náluk a tűzjelző bejelzett, ezért kimentek a tűzoltók. Egy dolgozó engedte be őket. A tűzoltók megállapították, hogy nem volt valós a tűzjelzés, tűzre utaló jelet ugyanis nem tapasztaltak, így nem volt dolguk. Elképzelhető, hogy a nagy por hatására jelzett be a készülék.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Természetesen kerestük a Magyar Postát is. Mikor történt az eset, mekkora értékű a kár, mikor kezdik meg a helyreállítási munkát  és az meddig tart?
Kérdéseire a Magyar Posta Zrt. az alábbi választ adta: Szolnok 1-es posta műszaki okok miatt tart zárva. Az épületben történt esemény során személyi sérülés nem történt. Az okok vizsgálata folyamatban van. A helyreállítást megkezdtük. Amint további információ áll rendelkezésünkre, tájékoztatjuk az ügyfeleket az újranyitás időpontjáról.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Csabai István
[/caption]

Több hónapot csúszott az átadás

Ha minden jól megy, egy év múlva modern, küllemre is az európai színvonalnak megfelelő 1-es postája lesz a megyeszékhelynek – írtuk 2005. március 3-án. Megújul a bútorzat, újak lesznek a munkahelyek, illetve ügyfélhívót alkalmaznak a jövőben. Jóval nagyobb lesz az ügyféltér. Több lesz az ügyfélszolgálati helyek száma is, összesen tizenkilenc munkahely áll majd rendelkezésre. Aki a fotocellás főbejáraton belép az új postára, az azt hiszi majd, hogy bankban jár. Az ügyfélpultokat ugyanis a pénzintézetekéhez hasonlóan alakítják ki. Nemcsak az ügyféltér, hanem az összes iroda és szociális helyiség is megújul. 2006. szeptember elején viszont arról számoltunk be, hogy még nem tudni, mikor adják át az 1-es postát. A posta átadására több időpontot is kitűztek. A legelső értesüléseink szerint még májusban volt. Aztán ezt módosították júniusra, majd szeptember elejére. Információink szerint az átadás azért csúszott több hónapot, mert problémák adódtak a kivitelezéssel – írtuk tíz éve.

Tóth András Volt már hasonló tragédia 2010. január 6-án reggel hat órakor összerogyott a szolnoki műjégpályát fedő sátor a rá nehezedő hó súlya alatt. A korai időpont miatt szerencsére senki sem sérült meg, hiszen a létesítmény még nem volt nyitva. A sátor tartószerkezete komolyan megsérült, a jégpálya használhatatlanná vált.

Baleset történt 2001 novemberében a tiszaligeti körcsarnok építkezésén. Eddig tisztázatlan okból leszakadt az új, vasbeton födémszerkezet. Az eset akkor történt, amikor a zsaluzatra betonszivattyúval feljuttatták a betont. Egy súlyos és két könnyű sérültről gondoskodtak a mentők. A sportlétesítményen átalakítási és felújítási munkákat végeztek. Több hónapot csúszott az átadás Ha minden jól megy, egy év múlva modern, küllemre is az európai színvonalnak megfelelő 1-es postája lesz a megyeszékhelynek – írtuk 2005. március 3-án. Megújul a bútorzat, újak lesznek a munkahelyek, illetve ügyfélhívót alkalmaznak a jövőben. Jóval nagyobb lesz az ügyféltér. Több lesz az ügyfélszolgálati helyek száma is, összesen tizenkilenc munkahely áll majd rendelkezésre. Aki a fotocellás főbejáraton belép az új postára, az azt hiszi majd, hogy bankban jár. Az ügyfélpultokat ugyanis a pénzintézetekéhez hasonlóan alakítják ki. Nemcsak az ügyféltér, hanem az összes iroda és szociális helyiség is megújul. 2006. szeptember elején viszont arról számoltunk be, hogy még nem tudni, mikor adják át az 1-es postát. A posta átadására több időpontot is kitűztek. A legelső értesüléseink szerint még májusban volt. Aztán ezt módosították júniusra, majd szeptember elejére. Információink szerint az átadás azért csúszott több hónapot, mert problémák adódtak a kivitelezéssel – írtuk tíz éve. FOTÓ: Tóth András FOTÓ: Tóth András FOTÓ: Tóth András FOTÓ: Tóth András FOTÓ: Csabai István FOTÓ: Csabai István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!