Közélet

2016.10.22. 17:30

Nagy segítség az élelmiszercsomag a rászorulóknak

Már több mint négytonnányi élelmiszert mentettek meg és osztottak szét a rászoruló családok között.

K. B.

Az élelmiszer-feleslegek megmentésén és rászorulókhoz való eljuttatásán munkálkodó Magyar Élelmiszerbank Egyesület hálózatában Szolnokon a Contact Mksz látja el a koordinátori feladatokat.
– A Szolnoki Élelmiszerbank egy hónapos működése alatt 400 fő számára biztosítottunk napi élelmiszercsomagot. Összesen az egy hónap alatt 4303 kilogramm árut osztottunk szét a város rászorulói között, ebből pékáru 2476 kilogrammot, a zöldség-gyümölcs pedig 1826 kilogrammot tett ki. Összesen több mint 1,33 millió forint értékben mentettünk élelmiszert – számolt be róla dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke.
– A Szolnoki Élelmiszerbankban a hét hat napján kapnak élelmiszercsomagot a rászorulók. Csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy minél szélesebb termékválasztékkal tudjunk szolgálni a családok számára. Újdonság, hogy a pékárun és a zöldségen, gyümölcsön kívül hamarosan a kis reggelizőtermékekkel, például kakaós csigával, kiflivel, zsömlével, buktával is bővíthetjük kínálatunkat.

A Civil Információs Centrumhoz folyamatosan érkeznek a kiértesített rászorulók átvenni a csomagot.
– Ez nagyon nagy segítség számunka – nyilatkozta az egyik, ott jártunkkor érkező érintett, Pintér Zsolt is, aki jelenleg betegállományban van, várandós feleségének pedig nincs állása, a szűkös anyagi keretből pedig nem könnyű kijönniük, hiszen még az albérletet is fizetniük kell.
– Minden élelmiszernek örülünk, az különösen jó, hogy krumplit, hagymát is kapunk, ez nálunk a legfontosabb élelmiszer. Feleségem pedig nagyon szereti a kenyeret – avatott be minket.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A szolnoki Pintér Zsolt vette át csomagját Pusztafalvi Ibolyától FOTÓ: Kovács Berta
[/caption]

A csomagosztást Pusztafalvi Ibolya személyében egy polgárőr is felügyeli, hogy az esetlegesen felmerülő problémás helyzeteknél közbe tudjon avatkozni – bár az az igazság, hogy nem volt még olyan, nehezen kezelhető ügyfelük, akit rendre kellet volna inteni. Ibolya így elsősorban a csomagosztásban segít, annál is inkább, mivel önkéntesként is kiveszi részét a tennivalókból – és persze a köszönetekből is.
Napi szinten körülbelül húsz család tér be átvenni a porcióját, amit nagy örömmel szoktak fogadni, bár néha előfordul olyan is, aki válogat. A karácsonyi ünnepet megelőzően – szervesen kapcsolódva Szolnok város téli közétkeztetési programjához – egy hétig meleg ételt is biztosítanak majd a rászoruló családoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!