Közélet

2016.11.23. 10:55

Fogyasztóvédelmi vetélkedők diákoknak

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is játékos programokkal készül a felnövekvő generáció, a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítése céljából.

B. Cs.

A közösség tagjai úgy vélik, hogy a közoktatásban még nincs kialakult rendszer a fogyasztóvédelmi ismeretek átadására, így a diákok ez irányú tudásának fejlesztésében a civil szervezetekre fontos szerep hárul.
A jászberényi központú FÉBÉSZ valamennyi programjában a játékos ismeretátadásra és az interaktivitásra törekszik. Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai és a visszajelzések alapján a szövetség idén három településen (Cegléd, Jászberény, Budapest) várhatóan hat alkalommal tart fogyasztóvédelmi vetélkedőt.

A FÉBÉSZ szakértői a vetélkedősorozat első állomásaként a napokban Ceglédre látogattak, ahol a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola adott otthont a rendezvénynek, amelyen négy iskola tíz csapata oldotta meg a feladatokat.
A ceglédi vetélkedőt még két jászberényi és három budapesti követi. A budapesti rendezvények érdekessége, hogy valamennyinek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ad otthont, továbbá, hogy a hatóság munkatársai betekintést engednek az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumba, valamint a Mechanikai és Villamos Laboratóriumba.

A közelgő karácsonyi ünnepek apropóján megszervezett sorozat fő célja felhívni a figyelmet az internetes vásárlás, a különféle karácsonyi akciók, az árfeltüntetés, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok és a szavatossági jogok érvényesítésével összefüggő szabályokra, hasznos tudnivalókra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!