Közélet

2016.11.20. 17:30

Még a végén elhiszik...

Lányok kedvenc karácsonyi játékára hívta fel figyelmemet az egyik webáruház. Mivel permanens ötlethiányban szenvedek, kíváncsian kattintottam a linkre, hátha bővülhet a szóba jöhető ajándékok listája.

Szilvási Zsuzsa

Ám amivel szembesültem, az alaposan elgondolkoztatott. Rózsaszín szelfibot beépített mikrofonnal – szólt az egyszeri és megismételhetetlen ajánlat, én pedig hirtelen elkezdtem sajnálni azokat a tíz év körüli kislányokat, akiket ilyesmivel bombáznak a reklámok. Hiszen ez a korosztály – is – rendkívül befolyásolható, s ha ezek az épp csak serdülőfélben lévő tinik sokszor látják-hallják, hogy pontosan ez az, amire nekik szükségük van, még a végén elhiszik.

Persze nagyon jól tudom, hogy manapság a gyerekek nem csuhébabával játszanak. A legújabb elektronikus kütyük a mindennapjaik részének számítanak, az okostelefon és a tablet ma már alapvető segédeszköz számukra. Mégsem hiszem, hogy mindenképpen azzal kell tölteniük a szabadidejüket, hogy szelfivideókat készítenek magukról, azokat küldözgetik barátaiknak, ne adj’ isten feltöltik a közösségi oldalakra (ahol mellesleg koruk miatt elvileg még nem is szerepelhetnének). Azon túl, hogy szemtől szemben, élőben sokkal jobb buli az ilyesfajta bohóckodás, akár beláthatatlan következményekkel is járhat a jópofának induló, rögzített szereplés.

Így hát döntöttem: hiába számít mostanság ez az első számú kedvencnek, saját csemetém biztosan nem rózsaszínű szelfibotot talál majd szenteste a karácsonyfa alatt. Inkább tovább töröm a fejem...

Szilvási Zsuzsa -->

Címkék#civil élet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!