Közélet

2016.12.24. 18:35

„Együtt minden könnyebb” volt az idén is Újszászon

Immár harmadik alkalommal tartották meg a napokban az „Együtt minden könnyebb” elnevezésű karácsonyi adományosztó rendezvényt az SZKTT Zagyva menti Integrált Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata jóvoltából.

Kovács Berta

A műsorral egybekötött eseményre, melynek a művelődési ház adott otthont, nemcsak az adományozottak, de az adományozók is meghívást kaptak.
Az ünnepségen Farkas Józsefné igazgató köszöntője után a Kertvárosi Óvoda Tulipán és Margaréta csoportja adott elő Hópehely táncot.
– A karácsonyt évszázadok óta nagyon várjuk, kicsik, nagyok, fiatalok és idősek egyaránt. Minden karácsony más és más, de a szeretet, a béke, a hála, az öröm és a remény ugyanaz – nyilatkozta Farkas Józsefné.

– A család- és gyermekjóléti szolgálat, valamint az intézmény dolgozói nagy lelkesedéssel készültek az adománygyűjtő akcióra. Sok jóérzésű helybeli támogató adományozott a hátrányos helyzetű családok, valamint egyedülállók számára ruhaneműket, játékokat és élelmiszereket. A ruhaneműkből az ünnepségre meghívottak válogathattak maguk és családtagjaik részére, még a rendezvény előtti napokban, ezeket is megtalálták a szépen feldíszített fa alatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az újszásziak karácsonyfája alatt sorakoztak az adományok BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

Minden család két csomagot kapott, az egyikben a válogatott ruhaneműk voltak, a másikban tartós élelmiszerek, melyeket a Városi Civil Fórum és a Liliom Néptánc Hagyományőrző Egyesület pénzadományából vásárolt, ötvenhét nehéz sorsú család nagy örömére. Az adományok bele sem fértek egy cipősdobozba – mint az igazgatónő megjegyezte: nálunk a cipősdoboz óriási méretűvé változott!”.
Konka Csaba önkormányzati képviselő, az Oktatási, Sport-, Kulturális, Értéktár Bizottság elnöke még egy személyes ajándékkal is megörvendeztetett egy tartósan beteg kislányt, Glonczi Noémit.

Az ünnepség végén egy kis finomsággal is megkínálták a meghívottakat, a gyerekek pedig boldogan válogattak kedvükrevalót a játékadományokból.
Sok adományozó kérte neve említésének mellőzését, de a szervezőket és az ünnepségen megjelent támogatókat is örömmel és megelégedettséggel töltött el a szép számú csomag látványa és az érzés, hogy segíthettek.

Ezek is érdekelhetik