Közélet

2016.12.02. 10:00

Már áll a termálvizes fólia

A mezőgazdasági közmunkaprogram 60 fővel indult idén Túrkevén. A tavalyihoz képest óriási előrelépést jelent, hogy a strand melletti területen elkezdték végre az új fóliasátor építését.

Sz. Zs.

A város önkormányzata ezt már régóta tervezi, mostanáig azonban különböző okok miatt tolódott a megvalósítás. A belvízmentesítés miatt sokat csúszott az építkezés, mostanra azonban fóliaborítást kapott a sátor váza, s a termálvizet is elvezették a területre, bár a fűtési rendszer kényszerű áttervezése jelentős többletköltséget okozott. Hamarosan működhet tehát végre az új építmény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy több hónappal kitolják a kihasználtsági időszakot. A tervek szerint elsőként paradicsom, paprika és virágpalántákat nevelnek majd az új fólia alatt.

Ebben az esztendőben új elemként jelentkezett a programban, hogy a tavaly termelt zöldségfélék mellett idén már egyhektárnyi vöröshagymát is termesztettek szabadföldön. A közmunkaprogram keretében megtermelt zöldségféléket pedig a már jól bevált módon elsősorban a közétkeztetésben hasznosítják, illetve szociális célokra használják fel.

Mindezek mellett újabb járdaszakaszokat térköveztek a belvárosban. Mint ismeretes, az önkormányzat még tavaly fogott térkő gyártásba, melynek köszönhetően a település számos, rendkívül rossz állapotban lévő járdáját sikerült már felújítani. Ez a program folyamatos, további területek újulhatnak így meg a következő időszakban.

Címkék#Túrkeve
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!