Közélet

2017.03.30. 14:30

A mentésgyorsaság is növekedhet

Az Országos Mentőszolgálat Jászberényi Mentőállomása mintegy 2,85 millió forintot kapott elektromos garázskapuk beszerzésére, az összegből pedig hat, automatikusan működő elektromos kaput szereltek fel a mentőállomáson.

B. Cs.

Az önkormányzati támogatásból megvalósított fejlesztés átadásán dr. Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy ha nem is nagyberuházásról, mégis jelentős lépésről van szó. A mentések alkalmával ugyanis az az idő is sokat számíthat, amit a kapuk nyitásának és zárásának idejével megspórolnak.

Kardos József megyei vezető mentőtiszt kiemelte, hogy rendkívül komoly feladatot végeznek berényi bajtársai, hiszen a 33 dolgozó, csak az elmúlt évben 52 ezer lakost látott el és 5400 mentési feladatot hajtott végre, miközben gyorsan és színvonalasan látták el a rájuk bízott feladatokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Lecserélték a kapukat a mentőállomáson Fotó: M. J.
[/caption]

A fejlesztéssel pedig még tovább javulhat a berényiek munkája.
A Jászberényi Mentőállomást vezető Pócs Márton kifejtette, hogy a fejlesztés főleg nem kényelmi szempontból fontos, hanem azért, mert ezzel valóban növelhető a mentésgyorsaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!