Közélet

2017.03.31. 14:30

Vasárnap, az autizmus világnapján kékbe borul a városháza

Április másodikán a világ számos nagyvárosában kék színnel világítanak meg egy-egy nevezetes épületet, hogy felhívják a lakosság figyelmét az autizmus problémakörére. Öt éve Szolnok is csatlakozott a nemzetközi akcióhoz.

Szoljon.hu

2008-ban az ENSZ április 2-át az autizmus világnapjává nyilvánította, mellyel célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira, ők és családjuk mindennapi nehézségeire.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

2012-ben Szolnok városa is csatlakozott a „Ragyogj kékben” nagyszabású nemzetközi akcióhoz. Az idei évben is folytatódik a hagyomány, ezért április 2. és április 7. között esténként 19 órától újra kék kivilágításba öltözik a városháza – tájékoztatta szerkesztőségünket Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal szóvivője.

Április elsején pedig Szolnokon a Kék Szív Egyesület "Kék séta" címmel szervez rendezvényt az autizmus világnapja alkalmából.

Április elsején (szombat) 18 órakor a Tiszaligetből a Tiszavirág hídon átsétálva a Sóház úton, Táncsics úton keresztül sétálnak a résztvevők a Kossuth térre, ahol a rövid köszöntőt egy órás zenés műsor követi. A sétára meghívást kapott Szalay Ferenc polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!