Közélet

2017.04.22. 17:31

Amint lesz rá forrás, megvalósul a bicikliút is

Bár jelzőtábla tiltja, rendszeresen a Hetényi Géza megyei kórház melletti Avar utcában parkolnak le a kórházba érkező autósok, emiatt nem tudnak közlekedni a helyiek.

M. R. E.


A felvetés több lakostól is elhangzott a környéken élőknek tartott fórumon, ahol a területért felelős önkormányzati képviselő mellett a polgármester, az alpolgármester, a kórház vezetősége, a körzeti megbízott és a polgárőrök is megjelentek.
Szalay Ferenc polgármester válaszában felhívta a figyelmet a régi szülészet és a vesegondozó között két éve épített százötven férőhelyes parkolóra, melyet óránként kétszázhetven forintos díjért használhatnának az autósok.
Sokan azonban nem élnek a lehetőséggel, gyakran teljesen üresen áll, helyette inkább az ingyenes, környékbeli utcákat használják. Bár ennek megakadályozására már táblákat is kihelyeztek, sokan nem veszik figyelembe a tiltást.A panasz miatt a körzeti megbízott fokozottabb ellenőrzést ígért a környéken.
Több résztvevő felvetette egy, a Szolnoki Római Katolikus Temetőtől a kórházig vezető kerékpárút kiépítését, erre a városvezető szerint a közeljövőben nem lesz lehetőség, mert a május végéig tartó jelentős útfejlesztésekre fordítható keretet már felhasználta az önkormányzat.
– Az igény azonban jogos, amint rendelkezésünkre állnak a források, megvizsgáljuk a bicikliút kiépítésének lehetőségét – tette hozzá a polgármester.

A lakosok közül sokan a járdák minőségét is szóvá tették.
– Az esetleges balesetveszélyről vagy engem, vagy a SzolnokAppon keresztül lehet tájékoztatni az önkormányzatot, ezeket a hibákat kijavítjuk – mondta a terület önkormányzati képviselője.
Molnár Iván hozzátette, idén megtörtént a Csaba utca teljes felújítása, a Tószegi út és a Mártírok útja kereszteződésében a vízelvezetés korábbi gondját is megoldották, és folyamatban van a közvilágítás kiépítése a Bonifác utca környékén.
A képviselő azt is elmondta, a kórház partner a szintén problémásnak mondott Al­végi út kijavításában, és a parkolási gondok megoldásában is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!