Közélet

2017.04.07. 15:30

Bekerülhetnek az oktatásba a helyi értékek

Halászléfőző versennyel ünnepelték péntek délelőtt, hogy a Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte a tiszai halászlét.

U.L.

A kilátogatók néptáncosokkal, helyi népművészekkel és tiszai halételekkel találkozhattak Tiszafüred kertvárosában, az örvényi folyóparton. A színpadon népművészeti csoportok előadását láthatták. Helyi értékből lett hungarikum: bemutatták a tiszai halászlé útját.

- Fontos kiemelni Tiszafüred és a térség szerepét abban, hogy hungarikum lett a tiszai halászlé - mondta Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fazekas Sándor is méltatta a tiszai halászlevet Fotó: Csabai István
[/caption]

- Szeretnénk, ha az oktatásban is szerepet kapna a helytörténet és a helyi értékek. Ezen dolgozunk most - jelentette be Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.

Köszönetet mondott a minisztériumnak és a támogatóknak Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Ujvári Imre polgármester. A településvezető felidézte: hosszú és rögös út vezetett idáig.

A halászléfőző versenyen tizenkét csapat mérte össze tudását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!