Közélet

2017.04.12. 14:30

Diákok és nagyik is versenyeztek

A Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete idén is megrendezte városi korosztályos egészségnevelési versenyét a Kodály Zoltán általános iskolában.

Sz. Zs.

Fehér bottal óvatosan botorkáló diákok, mentőautó felszereléseivel ismerkedő fiatalok, zöldségekből szobrot alkotó nagymamák – a Kodály Zoltán Általános Iskola minden szegletében különböző feladatokat megoldó versenyzőkkel találkozhattunk kedden.

Mivel az ENSZ a 2017-es évet a Fenntart­ható Turizmus Fejlesztésének Nemzetközi Évének nyilvánította, a vetélkedő tematikája is szorosan kapcsolódott ehhez. Tizenkét általános iskolai fordulón 110 csapat versenyzett 440 fővel, a városi döntőn az iskolai fordulók korosztályonkénti első helyezettjei vettek részt.

A szervezők hangsúlyt fektettek rá, hogy felhívják a diá­kok figyelmét a fogyatékkal élők mindennapi problémáira, így most sem maradhatott ki a kerekesszékes feladat, a fehér bottal való közlekedés megtapasztalása, valamint a hallássérültek „Hawngok világa” állomása. A nagyik feladata pedig egy „zöldség- vagy gyümölcsfigurákból álló szobor” készítése volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!