Közélet

2017.04.20. 15:30

Egy nagy nemzetközi diákhálózat része lehet a berényi iskola

Az Európai Parlament Nagykövet Iskola programja részeként szerveztek Európa-napot tegnap a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumban.

Banka Csaba

A berényi középiskola megyénkben egyedüliként csatlakozott az országos, illetve a vele együtt induló európai programhoz. Puskás Aurél, az Európai Parlament Magyarországi Irodája programgazdájaként a rendezvényen elmondta, a kezdeményezés célja egy iskolákat összefogó nemzetközi hálózat létrehozása.

Mégpedig olyan intézmények részvételével, melyeknek diákjai és tanárai felvállalják az Erópai Parlament nagykövetiskolájaként a közösségi gondolat átadását. Bemutatják például az Unión belül az egyének, a diákok számára elérhető lehetőségeket. Puskás Aurél hozzátette, elsődleges céljuk egy olyan felelősségteljes generáció tagjaival együtt dolgozni, akik civil életükben egyszerre európai és magyar polgárként hozzák meg döntéseiket.

A terv szerint a tanév végén, a teljesített feladatok értékelését követően választják ki az Európai Parlament nagykövetiskoláit.

A berényi Európa-nap részeként a városi középiskolák csapatai vetélkedőn vettek részt, illetve a témához kapcsolódó előadásokat hallgattak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!