Közélet

2017.04.07. 10:30

Együttműködéssel látogattak Rómába

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye tavaly szeptember óta vesz részt közös programban olasz, román, török, lett, portugál, lengyel közreműködő iskolákkal – tájékoztatta honlapunkat Kiss Attila pedagógus szervező.

B. Cs.

A geomitológia témakör keretében ismerkednek a részt vevő nemzetek kultúrájával, iskolarendszerével. Legutóbb három jászberényi diák és két tanár látogatott Rómába, ahol az Aristide Leonori Általános Iskola vendégei voltak.

Megismerhették az olasz iskola életét, betekintést nyertek az ország iskolarendszerébe, miközben természetesen ellátogattak az örök város világhírű nevezetességeihez is. Nem maradt ki a programból a Colosseum, a Pantheon, a Vatikán, az Angyalvár, a Circus Maximus, a Forum Romanum, a Hadrianus-emlékmű, a Trevi-kút, valamint a Spanyol-lépcső megtekintése.

A diákok olyan helyeken járhattak, amelyekről addig csak a történelemórákon hallhattak. Közben a tanárok számára szemináriumokat, előadásokat szerveztek, egyeztették a következő, májusi görögországi találkozó helyszínét és programjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!