Közélet

2017.04.03. 16:00

Emléktáblát avatnának az igazgatónő tiszteletére

Bertalan Imréné, a szolnoki Koltói úti általános iskola volt igazgatójának szeretnének méltó emléket állítani volt kollégái, tanítványai, ezért a pedagógust méltató márványtáblát helyeznének el az iskola bejárati falára.

M. R. E.

– Bertalan Imréné életútja harminc éven keresztül kötődött a szolnoki Koltói úti általános iskolához – mondta el Kővári Lászlóné, a kezdeményezés szervezője, aki pályafutásának első tíz évét szintén itt töltötte.

– Emberi tartása, vezetői példamutatása a mai napig fontos és iránymutató számomra. Bertalan Imréné 1952 óta volt az iskola testnevelő tanára, 1957-től igazgatóhelyettese, 1963-tól 1982-ig, nyugdíjba vonulásáig, pedig az igazgatója.

– Vezetésével az iskola az ország egyik – tanulmányi, gyermeknevelési és a testi nevelés terén – legismertebb tagintézete lett. Szakértelme, munkabírása gyermek- és emberszeretete példaértékű volt tanítványai, a szülők és kollégái szemében is.

– Volt tanítványai – Szolnok ma felnőtt- és időskorú lakossága – közül sokan sikeres sportolók, edzők, testnevelő tanárok lettek, de vannak olyanok is, akik fontos szerepet töltenek be a város kulturális vagy gazdasági életében – tette hozzá Kővári Lászlóné, aki az emléktábla elkészítésének céljára bankszámlát nyitott, saját forrásból ötvenezer forintos induló összeggel.

Ehhez várja a Bertalan Imrénét tisztelő adományozóktól a további felajánlásokat. Az elkészült tábla kihelyezését a tervek szerint a felújított iskola átadására időzítenék.

– Az adományokat a bankszámlán nyilvántartjuk, s erről tájékoztatást is adok kérésre, akár a legnagyobb közösségi oldalon keresztül is – tette hozzá a kezdeményezés szervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!