Közélet

2017.04.11. 11:50

Fejlessze erőforrásait, láncait dobja le!

Mit gondol, Zsolt atya, 50 évesen képesek vagyunk megváltozni? Persze, kívülről igen: egy más frizura, fogyás, izmosodás szóba jöhet, de változtathatunk belső tulajdonsá­gainkon is?

Kövesdy Zsolt

Mit gondol, Zsolt atya, 50 évesen képesek vagyunk megváltozni? Persze, kívülről igen: egy más frizura, fogyás, izmosodás szóba jöhet, de változtathatunk belső tulajdonsá­gainkon is? „Kutyából nem lesz szalonna!” – ismerjük a mondást, de vajon igaz ez? Ha szeretnénk toleránsabbak, türelmesebbek, nyitottabbak, stb… lenni, képesek vagyunk a változtatásra? Sándor

Az embert emberré tevő lehetőség, hogy „önteremtő nyersanyag”. Azaz megvan mindenünk önmagunkhoz, de hogy ezzel élünk-e és dolgozunk-e rajta, ez már rajtunk múlik. Ne megváltozzon, hanem az erőforrásait fedezze fel és használja. A Húsvéti titok egyike az, hogy nem megváltozást kér a Megváltó, hanem átalakulást, beteljesülést kínál, ha elfogadom a meghívást! A külső jobbá válás hat a belső alakulásra, segítheti azt.

De ne legyen álarc. Az 50 éves ne akarjon 20 lenni és fordítva. Legyen büszke erre a fél évszázadra, és tekintse át a győzelmeit, a fejlődését segítő küzdelmeit és sebeit. Ön már megtanulta, hogyan élhet együtt a megoldhatatlan problémákkal, amik butaságaink következményei, vagy egyszerűen „csak” vannak. Ilyen értelemben vagyunk képesek változni, és az „öregedéssel” amúgy is változunk.

Fedezze fel ennek az új életszakasznak a sajátossá­gait. Ne más akarjon lenni, hanem fejlessze az erőforrásait, a láncait pedig vigye vagy tegye le. Jobbá válni, „feltámadni” mindenki képes! Kérdése mögött nem a változás, hanem a fejlődés áll. Válaszom, IGEN! Áldott húsvétot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!