Közélet

2017.04.27. 15:00

Felkeresték az egyes helyszíneket

A Tájak–Korok–Múzeumok Egyesület alapító tagjai érkeztek az elmúlt hétvégén Jászágóra.

B. Cs.

A kistelepülésen ellátogattak azokra a helyszínekre, amelyek szerepelnek a közösség által látogatható helyszínként, illetve pecsételőhelyként jegyzett épületekbe.

Mozsár Lászlóné polgármester elmondta, hogy a nyolc szakember megtekintette a tájházat, az új templomot, az iskolakápolnát, az iskolatörténeti, a helytörténeti-, illetve a néprajzi gyűjteményt. A látogatók egyértelműen figyelemre méltónak találták, hogy a település nagyságához milyen gazdag tárház áll rendelkezésre múltunk, hagyományaink megismerésére.

A gyűjteményekről újabb fotók készültek a közösség kiadványai számára, illetve továbbra is a látogatható helyszínek sorában tartják az említet helyszíneket.

Az egyesület tevékenysége még az 1970-es, 80-as évek fordulójára nyúlik vissza. A hazai látogatható természeti értékeket, múzeumokat, műemlékeket azóta foglalják össze katalógusaikban. Jászágó gyűjteményei is több évtizede szerepelnek az összefoglalókban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!