Közélet

2017.04.23. 12:30

Mit jelent nekünk a Föld napja?

– A Föld napja fontos figyelemfelhívás. Ugyan évente ez mindössze egy huszonnégyórás időszakot jelent, valójában az egész évünket ennek kellene meghatároznia – mondta Ujlaki Csaba, a szolnoki Csillagkedvelők Klubjának vezetője.

M. G. A.


– S úgy látom, szerencsére egyre inkább így is van. Hiszen nemcsak egyetlen napon beszélünk erről, hanem e mentén sokat tehetünk, teszünk mi magunk is a kezdeményezés sikeréért. Azt gondolhatnánk, hogy egyetlen ember számára nagyon kevés eszköz áll rendelkezésre ehhez, pedig nem igaz. A saját ökológiai lábnyomunkat csökkenthetjük ezzel a környezettudatos hozzáállással – teszi hozzá a klubvezető.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Ujlaki Csaba, a szolnoki Csillagkedvelők Klubjának vezetője

Fotó: Mészáros János

Amikor óvodások, iskolások keresnek fel bennünket az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, azt tapasztalom, sokat tudnak a környezetvédelemről. Szóval, optimista vagyok a tekintetben, hogy a mai gyerekek környezettudatosan élnek majd felnőttként is – zárta mondandóját Ujlaki Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!