Közélet

2017.04.06. 11:24

Nyolcadjára tartottak civil konferenciát Szolnokon

Ismét nagy érdeklődés övezte az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferenciát, melynek a szolnoki városháza díszterme adott otthont.

K. B.


– Az idei év nagyon nagy változásokat hozott a civilek életében, legfőképp az adójogszabályok tekintetében, ez adta a mostani konferencia fő témáját. Újdonság a szakmai koncepciónkban a pályázati tanácsadás és a pályázat­írás segítése – mutatott rá Molnár Beáta, az eseményt szervező megyei Civil Informá­ciós Centrum elnöke. Azt is kiemelte, hogy a náluk regisztrált 650 civil szervezet mindegyike megfelelt a törvényi módosításoknak.

A konferencián elhangzott, hogy 2015-ben mintegy 40 százalékkal, 140 milliárdról 202 milliárd forintra emelték a civil szervezetek támogatását, az adó 1 százalékából pedig nyolcmilliárd forint érkezett a civilekhez.

A rendezvényen felszólalt Szabó István alpolgármester, valamint fővédnökként dr. Kállai Mária kormánymegbízott is, aki a civilek mind nagyobb szerepét hangsúlyozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!