Közélet

2017.04.30. 15:30

Összemérték tudásukat a fiatal horgászok

Nagyszabású versenyen mérték össze tudásukat a Tiszai Pecasuli horgászprogramban résztvevő gyerekek, emellett koncertek, helyi fellépők és különböző szabadidős tevékenységek várták az érdeklődőket a VI. Füredi Majálison.

UL

A magyarországi Tisza teljes szakaszáról több mint 170 gyerek érkezett Tiszafüredre április 30-án, hogy összemérje a tanév közben megszerzett tudását egy horgászversenyen. Az iskolás korú gyerekek a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban igyekeztek minél több halat horogra csalni. Az élmezőnyben két kilogramm körüli vegyes halfogásokról számoltak be, a legnagyobb fogás egy 560 grammos dévérkeszeg volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Ujvári László
[/caption]

​A verseny helyszínén további színes gyermekprogramokkal készültek a Füredi Majális szervezői. Volt kispályás műfüves labdarúgó torna, arcfestés, ugrálóvár és kézműves foglalkozások. A színpadon helyi és vendég fellépők szórakoztatták a kilátogatókat.

A Tiszai Pecasuli program a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. szervezésében a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával ​1900 gyermeknek biztosítja a horgászat megtanulásának lehetőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!