Közélet

2017.04.13. 13:50

Tovább szépül és fejlődik Törtel

A település önkormányzata több területen infra­strukturális fejlesztések mellett határozta el magát.

H. G.

– Tíz makadámút megépítése a fő célunk. Útjaink hatvanöt százaléka poros, aszfalt nélküli, így ezen feltétlenül változtatni kívánunk – kezdte Godó Tibor törteli polgármester, aki szerint sok más beruházás is indokolt lenne, melyek közül több már folyamatban is van.
– Új öltözők építését kezdtük meg a sportpálya mellett. Eddig két öltöző állt rendelkezésre, de ezek kevésnek bizonyultak. A helyi sportegyesületnek több mint száz sportolója van, ezért különösen fontos számunkra a fejlesztés.

Emellett az egyesület célja a megyei első osztályba való feljutás is, ahol a sportlétesítményekre már szigorúbb szabályok vonatkoznak. Az öltöző munkálatai legkésőbb szeptember közepéig tartanak. A létesítményt főként a labdarúgócsapat használja majd.
A környékbeli településekhez hasonlóan Törtelen is energetikai korszerűsítést kezdenek meg, melynek keretében két orvosi rendelőt, a művelődési ház egy részét, az általános iskolát, valamint a sportcsarnokot újítják fel, több helyen pedig napelemes energetikai rendszer fog működni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!