Közélet

2017.05.13. 14:00

Mézeskalács és kutya segít a diákoknak

A Liget Úti Általános Iskola mindennapjai­val, az ott folyó speciális munkával ismerkedett pénteken Szalay Ferenc polgármester, a megtekintésen elkísérte Szabó István alpolgármester és Tasnádi Zoltán képviselő is.

SZ. E.


A bejárás során több foglalkozásra is benéztek, az egyik teremben például éppen zenete­rápiás óra folyt. A teremben a gyerekek énekelőadással is készültek a vendégeknek. A folyosón mézeskalácsillat vitte tovább a társaságot a tankonyháig, ahol a kis kukták javában díszítették a süteményeket.

Egy másik szobában jókedvű kutyás terápia zajlott éppen, amire – mint kiderült – pályázati úton nyílt lehetősége az iskolának, hetente kétszer látogat Gino kutya és trénere a gyerekekhez, hogy segítsen nekik a mozgásfejlesztésben.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Szalay Ferenc ki is próbálta a zeneterápiás óra kellékeit | Fotó: Fodor Orsolya
[/caption]

A polgármester iskolai látogatásának egy másik fontos oka is volt, az egyik tanulónak, a remekül teniszező Nagy Norbertnek gratulált kiemelkedő sportteljesítményéhez. Norbi régi ismerősként, „Szia, Feri bácsi!” felkiáltással és lelkes öleléssel üdvözölte a városvezetőt, aki meg is ajándékozta a fiút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!