Közélet

2017.06.03. 10:30

A fájó történelmi eseményre emlékeztek

A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezést péntek délután a város a Tiszai Hajósok terén. Az esemény nyitányán a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum diákjai adtak műsort, majd a beszédek következtek.

H. G.


Beszédet mondott Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, aki mondandójában kiemelte, hajlamosak vagyunk olyan nemzetként tekinteni magunkra, mint amelyet mindig legyőztek, ez azonban egyáltalán nincs így, hiszen hazánk ezer éve, minden történelmi viszontagság ellenére megmaradt Európa közepén. 
[caption id="" align="alignleft" width="264"] Fotó: Mészáros János
[/caption]A lelkész emlékeztetett, nem szabad teljesen belefeledkeznünk a gyászba, a pünkösdi idő közelsége felül kell, hogy írja bennünk a trianoni tragédiát. 


A rendezvényen Szalay Ferenc polgármester is kifejtette gondolatait


– A mai napig élő fájdalom a magyarok lelkében a békeszerződés emléke. A trianoni kastélyban sokan már a diktátum megkötésekor belátták, elhibázott döntés született – mondta. A városvezető múltidézője után a kettős állampolgárság jelentőségét méltatta, s megjegyezte, nemzeti identitásunkat továbbra is meg kell őriznünk, és meg kell maradnunk békés szigetként a Kárpát-medence szívében.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!