Közélet

2017.06.25. 14:30

Gondolja végig, milyen örömei vannak!

Létezik olyan, hogy valaki halogató típus? Mert szerintem én az vagyok. Felismertem magamban, de nem tudok mit tenni ellene.

Szandra/Kövesdy Zsolt

Elkezdtem a konfliktusok kerülésével, majd később már a kritikusabb témájú párbeszédekbe sem mentem bele, ma ott tartok, hogy a feladatok elintézését is az utolsó utáni napra hagyom. Közben persze keresem a kifogásokat, miért nem csináltam meg ezt vagy azt. És úgy érzem, nem tudok mit tenni ellene.


Kedves Szandra!

Különbözőek vagyunk. Van, aki hirtelen, azonnal cselekvő, és van, aki megfontoltabb. Van, akit a kihívás feltüzel, és van, akit leblokkol. Elkeseredettséget vélek felfedezni szavai mögött. Megtanulni önmagunkkal élni, nem könnyű. Ha késős, akkor állítsa óráját öt perccel előrébb. A határidők miatt érdemes naptárat betáblázni, és előre tervezni.

Ne azt nézze, ami nem megy, hanem keresse meg azt az embert, aki a legfontosabb az életében, érte cselekedjen meg mindent. Gondolja végig, milyen örömei vannak, mik azok az értékek, amik fontosak, örömet okoznak Önnek és abból ne engedjen.

Mi a véleménye önmagáról?

Ha lesújtó, akkor baj van, forduljon szakemberhez. Az éltető értékekben legyen önmagához kemény, a kis dolgokban pedig nagyvonalú. Lehet, hogy úgy érzi, nem tud változni, de Ön is tudja, hogy ez nem érzés kérdése. Keressen egy hiteles embert, lelki vezetőt, barátnőt, akivel tud beszélni önmagáról, érzéseiről. Az az érzésem, hogy magányos. Először ezt számolja fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!