kisújszállás

2017.07.15. 20:10

Búzabegyűjtési napot tartottak – képgalériával

A Magyarok Kenyere Programhoz kapcsolódva búzabegyűjtési nap volt szombaton Kisújszálláson. A program 2011-ben indult, Korinek László professzor kezdeményezésére.

Daróczi Erzsébet

Daróczi Erzsébet

Az összegyűjtött búzából három helyen sütik meg augusztus 20-ra a magyarok kenyerét, a megmaradt búzát és lisztet pedig a nehéz sorsú gyermekeket segítő alapítványoknak ajánlják fel határon innen és túl. A A búzagyűjtő napon Varga Miklós ünnepi műsora után Hubai Imre, a NAK országos alelnöke, Hubai Imre Csaba, a NAK megyei elnöke, prof. Korinek László, a Magyarok Kenyere program ötletgazdája, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ünnepi beszédei hangzottak el.

Az ökumenikus búzaszentelés utáni műsorban fellépett a kisújszállási Mellofon Fúvósegyüttes, Angyal Ferenc citerazenész és a ’48-as Olvasókör népdalkörei, tárogatón Sóki Ferenc játszott. A jövő évi búzabegyűjtő helyszín Abádszalók lesz, az ezt jelképező sütőlapátot Kecze István kisúji polgármester adta át a város polgármesterének, Balogh Gyulának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!