Közélet

2017.07.05. 15:30

Kazak vendégeket fogadtak Karcagon

A kazak-kun ősöket kutatva az elmúlt héten Karcagra érkezett egy kazah delegáció.

D. E.

A Györffy István Nagykun Múzeumban dr. Nagy Molnár Miklós múzeumigazgató és Györfi Sándor Munkácsy- és Mednyánszky-díjas szobrászművész, érdemes művész fogadta Sapar ­Iskakovot, a Tlep Kazah Jótékonysági Alapítvány elnökét és Yermek Zhylkaydarov a Kazah Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége munkatársát, valamint az Ősök nyomán című tudományos expedíció tagjait, akik a IX–XIX század kazah/kipcsak magyarországi történelmét kutatják.

A vendégek dr. Nagy Molnár Miklós tárlatvezetésével megnézték a múzeum A Kunok öröksége kiállítását, s érdeklődtek a kunok történetéről, valamint az általuk is nagyra becsült karcagi születésű, Almatiban elhunyt dr. Mándoky Kongúr István turkológusról, akinek a szobrát meg is nézték a Múzeumparkban az alkotó, Györfi Sándor szobrászművész kíséretében.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A kazah delegáció a múzeumban vendéglátóikkal | Fotó: Daróczi Erzsébet
[/caption]

A művésszel és dr. Nagy Molnár Miklóssal külön interjút is készített a tévéstáb. A vendégeket a Morgó Csárdában Kovács Szilvia alpolgármester köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!