szolnok

2017.07.12. 14:37

Lotti csodás hétvégéje a vad motorosok igazán szelíd ajándéka

Fantasztikus hétvégében volt része Lottinak, akit nem régen mutattunk be. Cikkünk nyomán a ­Tiszazugi Motoros Angyalok és Ördögök baráti társaság úgy döntött, a legszebb ajándékot adja a kislánynak: egy felejthetetlen élményt.

Joó Zsuzsa

Lottiék vendéglátóikkal, akik megédesítették mindennapjaikat

Fotó: Beküldött fotó

A Szoljon.hu oldalon találtunk pár hete egy cikket Lottiról, akinek még nem volt igazi szülinapja. Az írás többünket megfogott, így azonnal felkaroltuk az ügyet. Felvettük az édesanyával a kapcsolatot, volt már közös fagyizás, adtunk nekik ruhát, iskolatáskát, édességet. Csapatunk ugyanakkor a kislánynak gyűjtést is szervezett a tiszaföldvári GRIFF Motoros Találkozón, amihez egy másik földvári motoros csapat is, a Tiszaföldvári Motoros Minionok Baráti Köre is csatlakozott. Így sikerült közel 70 ezer forintot összegyűjtenünk, mely által teljesülhet a kislány vágya: egy ­igazi, csajos­ ágyat kaphat – számolt be szerkesztőségünkhöz elküldött levelükben a baráti társaság. A történetnek azonban nincsen vége.

– Egyik nap felhívtak a motorosok, hogy volna-e kedvünk a Tiszaföldvári Motoros Találkozóra kilátogatni, szívesen meghívnak – folytatja az édesanya, Jándi Rita. – Nemhogy Lotti, de még én sem ültem soha motoron, először nem is tudtam, mit válaszoljak. Megkérdeztem kislányomat, volna-e kedve hozzá.

Lotti egy csodamotoron
Beküldött fotó

Azt válaszolta, szívesen! Nekünk minden új volt, még a vidék is, arrafelé soha nem jártunk. Lotti Iván bácsi mögé ült a motorra, akivel aztán együtt vettek részt a motoros felvonuláson. Az a Lotti, aki ezidáig még a fülét is befogta, ha hangos szirénázást hallott! Én pedig izzadtam és imádkoztam, hogy minden rendben legyen. Amikor végül megláttam kislányomat fülig érő szájjal leszállni a kétkerekűről, tudtam, örökre megszerette a „motoros bácsikat”, akik lehet, hogy „vadul” néznek ki, de áldott jó szívük van!

– Mi is azt láttuk, hogy Lotti nagyon élvezte a napot. Végül tiszteletbeli tagunkká fogadtuk, a martfűi hímzőműhely jóvoltából pedig motoros csapatunk logós pólóját is megcsináltattuk neki – árulta el baráti társaság.

Az édesanya elmeséli, az utóbbi hetekben számos helyről keresték jó szándékú emberek, akik támogatásukról biztosították. Egy ötgyermekes édesanya például takarót varr a kislánynak, egy határ menti faluból csomagot küldenek neki, külföldön élő távoli ismerősök írószereket ajánlottak fel.

A szolnoki karitász bútorral segíti a családot, más egy kis nyaralással lepte meg őket. Akadt olyan szakember is, aki a szociális támogatási rendszerben történő eligazodásban vezeti majd Ritát, többen pedig jelezték: akkor lépnek „akcióba”, amikor Lotti szeptemberben elkezdi az iskolát. Hiszen igazán akkor derül csak ki, mire van nagy szüksége.

Lottiék vendéglátóikkal, akik megédesítették mindennapjaikat
Beküldött fotó

Ami biztos, Lotti következő születésnapja biztosan emlékezetes lesz, hiszen a ­szülinapi bulihoz már megvan a helyszín (egy szolnoki játszóház jóvoltából) és megvannak a partikellékek is, melyet szintén ajándékba kaptak. A lufik, lampionok és szalagok azonban még februárig ott lapulnak a szekrényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!