TISZAPÜSPÖKI

2017.08.15. 15:28

Az eperben bíznak Tiszapüspökiben

Kétezer tő eperpalánta. Ennyit ültettek el nemrég fóliasátorban és szabadföldön a közmunkaprogram keretében, Tiszapüspökiben. A település igyekszik megtalálni azokat a növényeket, melyeket sikerrel termeszthetnek.

Forrás: Shutterstock

– Mi ezt még valamikor dohánytermesztéssel kezdtük, azóta próbálkozunk fűszerpaprikával, különböző fajtájú paradicsomokkal, az idei évben megpróbáltuk a csemegekukoricát is.

– Ami bevált, azt meghagyjuk, ezzel szeretnénk megtalálni azt a profilt, ami egy kitörési lehetőség lenne a település életében – mondta Bander József polgármester.

– Olyat kell előállítanunk, amelyet helyben, a településen megvesznek. Ekkor végeztünk értékes munkát – állítja Tiszapüspöki első embere, aki bízik abban, hogy hamarosan sikeresen megtalálja a település a saját portfólióját.

Forrás: Shutterstock

A településen jelenleg öt darab százötven négyzetméteres fóliasátorban termesztenek növényeket, a tervek szerint jövő tavasszal pluszfólia­sátrakat is állítanak majd.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!