JÁSZKUNSÁG/MAGYARORSZÁG

2017.08.24. 06:56

Egy évtizede nem zúdult akkora tömeg a strandokra, mint idén nyáron

Nem lehet panaszuk a strandoknak az idei nyárra. Az egymást követő kánikulai időszakokban, aki csak tehette, a vízben keresett enyhülést, így már most látszik, hogy rekordközeli évet zárhatnak fürdőink.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kiemelkedően alakult a megyebeli fürdők forgalma a nyár eddigi részében, a rendkívül meleg napokon és a hőségriadók idején egyes strandokra bő tíz éve nem látott tömeg érkezett.

A folyamatos fürdőberuházásoknak köszönhetően új élményelemekkel, egységekkel, játszóterekkel bővül a strandok kínálata, amely minden bizonnyal még tovább növeli a látogatóik számát.

De hasonlóan alakultak az országos adatok is.

– A forróságnak köszönhetően valóban szépen alakul a vendégszám, ha így folytatjuk, már november végére elérhetjük a tavalyi egész éves forgalmunkat – tudtuk meg Gál Józseftől, a cserkeszőlői fürdő igazgatójától.

„Érezhetően megugrott a látogatók száma az igazán meleg napokon, akadt olyan kánikulai hétvége, amikor 5180 vendéget regisztráltunk.”

– Ez abszolút csúcsnak számít, hiszen egy átlagos napon kétezer körül alakul ez a szám.

– Nyilván ehhez hozzájárulnak a különböző programok is, de a legfontosabb mindenképpen a jó idő. Ha nem süt a nap, szervezhetnénk bármilyen rendezvényt, akkor se jönnének többen fürödni.

Egybecseng ezzel a kisújszállási fürdő vezetőjének véleménye is.

„Azt szoktam mondani, hogy a nyári strand legjobb marketingese a napfény”

– mosolygott Zámbori Péter, a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője, amikor a forgalom eddigi alakulásáról kérdeztük.

Jókedvre lehet is oka, hiszen a nyári forgalmi adatok igen kedvezőek.

Képünk illusztráció.
Forrás: Shutterstock

– Bár pontos számaink még nincsenek, a július mindenképpen sokkal jobban alakult mint tavaly, augusztus első, igazán kánikulai hétvégéjén pedig kétszer, háromszor több vendég látogatott el hozzánk, mint egy átlagos napon. Számunkra most az a kérdés, hogy a kinti medencéinket meddig tartsuk nyitva.

– Folyamatosan figyeljük az előrejelzéseket, azok egészen szeptember közepéig kedvező időt jósolnak, így addig mindenképpen működtetni fogjuk azokat is – fogalmazott az ügyvezető.

Gyakoriak az edzőtáborok is

A martfűi Termal Spa idénye is igen kedvezően alakul.

– Főként hétvégeken tehetjük ki a „megtelt„ táblát, de hét közben is szép számmal érkeznek hozzánk a vendégek – emelte ki Tomasovszki László vezérigazgató.

– Nálunk valamelyest árnyalja a képet, hogy gyakoriak a különböző vízilabdás edzőtáborok, ezek idején csak korlátozottan használható a nagymedence.

Ezekben a napokban is nagyszabású tornánra készülünk, melyre most először látogatójegyeket is kiadunk, így nem csak strandolni, de meccset nézni is jöhetnek hozzánk a vendégek. Összességében pedig csak azt tudom mondani, hogy soha rosszabb nyarunk ne legyen!

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!