JÁSZBERÉNY

2017.08.10. 16:30

Koncert előtti hangszersimogató? – Bizony, ilyen is van!

A Szolnoki Szimfonikusok jászberényi koncertjét megelőzően várták az érdeklődőket a Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, hogy egy kicsit jobban megismertessék a fiatalokkal a hangszereket.

A „hangszersimogató” program keretében nemcsak a klasszikus zene hangszereivel ismertették meg az érdeklődőket, hanem egy kis barangolásra is invitálták őket a ­bécsi zene világába.

Ismerkedés a hangszerekkel a rendezvényházban
Fotós: Banka Csaba

A Parti Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2017 programjai részeként szombaton este látogatott Jászberénybe a szolnoki zenekar, és a Szabadtéri Színpadon adott koncertet. A Fergeteges Bécsi Est felvezető, ráhangoló programjaként szereplő délutáni programon segítséget adtak a résztvevőknek, hogy minél jobban elmélyülhessenek a zene nyújtotta élményben.

A Parti Túra sorozatot immár hatodik alkalommal indították útjára a szimfonikusok. Az augusztusban megrendezendő koncertek nagy részét Szolnokon tartják, ugyanakkor a jászberényi Bécsi Esthez hasonlóan megyénk más városaiba is ellátogat a zenekar.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!