NAGYRÉV

2017.09.07. 15:30

A csemegeuborka a legnépszerűbb savanyúság a nagyréviek körében

A savanyúságok és főleg a csemegeuborka a legnépszerűbb télire eltett zöldség Nagyréven.

Némethné Sinkovicz Mária receptjét használják

Fotó: Joó Zsuzsa

Némethné Sinkovicz Mária, a mezőgazdasági közmunkaprogram brigádvezetője elmondta, saját receptje alapján készülnek azok a finomságok, melyeket aztán a helybéli ovisok, iskolások és idősek fogyasztanak.

– Kitapasztaltam, hogyan maradnak frissek, ropogósak a zöldségek, és milyen az az ízesítés, mely leginkább tetszik a gyerekeknek. Savanyúságaimba a már hagyományos szemes bors, só, cukor és mustármag mellé koriandermagot és kaprot is teszek, így lesz pikáns a savanyúság. Hogy ne barnuljon be, pici szalicillel és borkénnel tartósítom – magyarázza Mária.

Némethné Sinkovicz Mária receptjét használják
Fotós: Joó Zsuzsa

Megtudjuk, Nagyréven idén többféle zöldséget termeltek a közmunkások a konyhára: tököt, cukkinit, hagymát, kelkáposztát, fejes káposztát, uborkát, paprikát és paradicsomot. Ez utóbbiakból lecsót is készítettek.

Nagyrév mindezekkel bemutatkozott a szolnoki közfoglalkoztatási kiállításon is, ahol az érdeklődők megkóstolhatták a nagyréviek mangalica zsíros kenyerét is.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!