SZOLNOK

2017.09.27. 16:32

Diákpolgármestert választanak Szolnok tanulói

Két pártra szakadt a középiskolás tanulóifjúság a megyeszékhelyen.

Szádvári Dorina ismertette programját

Fotó: Mészáros János

El kell dönteniük, hogy ez év október ­10-től két éven keresztül melyik kortársuk legyen a helyi diákpolgármester: Szádvári Dorina vagy Oláh Csenge. Immáron negyedik alkalommal lesz vezetőjük a városi ifjaknak: 2017 őszén is kiderül, kire szavaz Szolnok középiskolás társadalma.

– Fájó szívvel válok meg a tisztségemtől – szólaltattuk meg a kampányrendezvény előtt Kosztyu András jelenlegi diákpolgármestert.

– Nagy büszkeség, ugyanakkor nagy felelősség is ez a hivatal. Azt remélem, a két év alatt a programommal segíteni tudtam a város fiatalságának – vélekedett András.

A kampánybeszédek kedden zajlottak. Szádvári Dorina, a Magiszter iskola diákja, mint az Art-Párt jelöltje és Oláh Csenge, a Széchenyi gimnázium tanulója hasonló programokkal rukkoltak elő. Előbbi „élőben” számolt be terveiről, utóbbi pedig videófelvételen keresztül mondta el elképzeléseit.

Szádvári Dorina ismertette programját
Fotós: Mészáros János

Mindkettőjük ígéretében elhangzott, hogy drogmentes ifiklubokba járó, egységes, összetartó, kultúra- és művészetpártoló, illetve sportos diákságot szeretnének a szolnoki fiatalokból kovácsolni. Mindketten felkarolnák az amatőr zenei tehetségeket, a jó tanulókat pedig díjazással jutalmaznák.

A fiatalok október 4-én kampányrendezvényt tartanak. Október 9-én nyilvános vitán ütköztetik álláspontjai­kat, 10-én lesz a voksolás. A megválasztott diákpolgármester az október 14–15-i 24 órás vetélkedő során mutatkozik be, novemberben pedig diákközgyűlést tartanak.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!