oktatás/szolnok

2017.09.05. 14:45

A szolnoki kar hallgatói létszáma egyelőre kevés az elegendő bevételhez

Ünnepi Szenátusi Ülésen nyitotta meg a Neumann János Egyetem a 2017/18-as tanévet. A szolnoki karon idén 246 nappali és levelező tagozatos hallgató kezdi meg szeptembertől tanulmányait.

– Az általános felvételi eljárásban kétszázhatan nyertek felvételt a gazdálkodási karon, a pótfelvételi során pedig még negyvenen – mondta Lakatos Vilmos, a szolnoki gazdasági kar megbízott dékánja.

Az alapképzésben ebből nyolcvankilencen nyertek felvételt a pótfelvételivel együtt, ők fele-fele arányban nappali, illetve levelező tagozatos hallgatók.

– Az alapképzésben nappali tagozaton turizmus–vendéglátás, illetve kereskedelem és marketing szak indult. Levelező tagozaton pedig pénzügyi és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing indult – mondta el a megbízott dékán, aki azt is hozzátette, hogy ez a hallgatói létszám egyelőre nem tudja biztosítani a kar teljes körű finanszírozhatóságát.

– Gondosan gazdálkodunk a kiadásokkal, alatta maradunk mindig a tervezettnek, viszont a bevételek sem folynak be úgy, mint azt tervezzük.

– Ezért képzésbővítésben gondolkodunk, mivel ez a profilunk, közgazdasági jellegű, gazdálkodási képzéseket folytatunk, így szeretnénk a pénzügy-számvitel területén további képzéseket folytatni, de hasonlóképpen marketing típusú OKJ-s tanfolyamokat, vagy a turizmus–vendéglátáshoz kötődő tanfolyamokat indítani, amelyek nagyobb tanulói létszámot eredményezhetnek majd – árulta el a terveket Lakatos Vilmos.

A szolnoki kar a kecskemétivel is szívesen működik együtt majd a jövőben.

– Mi már jeleztük a kar számára azt, hogy néhány leendő kollégát szívesen várunk speciális szakterületen, ha nem is egy féléven keresztül, de úgy, hogy egy-egy héten órát tartsanak. A kutatási folyamatokban is együttműködnénk, ez sokkal kötetlenebb, szakmaibb, mint a képzési folyamat, ezen a területen még intenzívebb lehetne a két kar kapcsolata – tette hozzá a szakember.

A tanévnyitó ünnepségen a rektori köszöntőt az elsőévesek fogadalomtétele követte, egy hét múlva pedig megkezdődik a tanítás is.

MRE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!