KARCAG

2017.09.03. 20:00

Végre elköltözik a karcagi rendőrség a régi helyéről

Aki járt a napokban a háziorvosi intézményben, vagy áthajtott a József Attila utcán, az tapasztalhatta, hogy elkezdődtek a leendő rendőrkapitányság épületének kivitelezési munkái. A részletekről a leendő rendőrkapitányság előtt kérdeztük Dobos László polgármestert.

– Pár nappal ezelőtt megtörtént a munkaterület átadása, és a kivitelezők el is kezdték a munkát.

– Itt is szeretném felhívni a közlekedők figyelmét a forgalmirend-változásra, hiszen a József Attila utca elején átmenetileg mostantól két irányban folyik a forgalom, hogy a kivitelezők minél rövidebb úton tudják azt a millió anyagot majd ideszállítani a területre.

– Azért változtattuk meg a forgalmi rendet, hogy ne hosszabb útvonalon kelljen anyagot hozni, s ne vágják össze a megrakott teherautókkal a környékbeli utakat.

„Ha elkészül a beruházás, várhatóan újra egyirányú marad az utcába a behajtás”

– mondta a városvezető.

– A kivitelezők az elmúlt napokban komoly alapozásba kezdtek, egész pontosan 120 betoncölöpöt illesztettek be a földbe, melyre még betongerendák is kerülnek, ez fogja tartani majd az épületet – sorolta Dobos László, akitől megtudtuk, az ígéretek szerint december végéig tető alá szeretnék hozni a kivitelezők az épületet.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

Így nagyon komoly munkálatokat fognak tapasztalni a következő hónapokban az erre járók és a környékben lakók.

„Bár néha biztos zajos lesz, de ezt a munkát örömmel vesszük, hiszen régi vágya volt már a városvezetésnek és az itt lakóknak is, hogy egy önálló rendőrkapitánysági épület készüljön.”

– Ha idén tető alá kerül az épület, azt követően a belső munkákat kezdik el. A befejezési határidő, amit vállaltak a kivitelezők, 2018 január vége – magyarázta a polgármester, akitől megtudtuk, az épületben minden helyet kap majd, ami egy 21. századi rendőrkapitánysághoz tartozik.

– Így lesznek helyiségek ahol a jó fiúk, és ahol a rossz fiúk lesznek elhelyezve, természetesen a szükséges kiszolgálóegységekkel.

– Emellett egy parkolóval is rendelkezik majd a rendőrkapitányság, pontosan azért, hogy minél könnyebben lehessen a szolgálati gépjárműveket elhelyezni, s az ide érkezőknek is legyen lehetősége a parkolásra.

„Az új rendőrkapitányság épületének a terveit ismerve, egy nagyon szép és meghatározó épülete lesz majd a városnak,”

illeszkedni fog a környezetében meglévő, régi stílusú, sokszor eklektikus épületekhez is valamilyen szinten színben és formában is – árulta el a részletekről Dobos László.

A Karcagi Rendőrkapitányság jelenleg a városháza épületében található. Az átköltözés után arról, hogy mi lesz a jelenlegi rendőrség helyével, a városvezető elmondta, először át kell nézni az egész épületrészt, mert az lelakott, nem történt felújítás, s elavultak a különböző vezetékrendszerek is az épületrészben.

A konkrét felmérés után derül ki, milyen felújításokra lesz szükség, s azt követően lehet majd arról is dönteni, mi lesz a rendőrség által használt irodákban.

Daróczi Erzsébet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!