KARCAG

2017.10.26. 14:45

A hetvenéves karcagi suli híres egykori diákjával ünnepli a szülinapot

A Karcagi Általános Iskola fennállásának hetvenedik évfordulójára ünnepségsorozattal készül.

A Karcagi Általános Iskola Alapfokú Művészeti ­Iskola Erkel Ferenc Alap­fokú Művészeti Iskolai Tagintézménye fennállásának hetvenedik évfordulójára ünnepségsorozattal készül – tudtuk meg Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény-vezetőtől.

November 13-án az iskola egykori diákja, Hlavacsek Tihamér zongoraművész ad önálló­ estet. A művész elmondása szerint sokat köszönhet Koppány Mária tanárnőnek, akitől a zongoraalapokat a karcagi zeneiskolában tanulta meg.

A művész jelenleg a londoni Royal College of Music doktorandusza.

2003-ban debütált a New York-i Carnegie Hallban­, de bemutatkozott a lipcsei Gewandhausban, a berlini Konzerthausban és a párizsi Chatelet Színházban, a müncheni­ Filharmónia nagytermében, továbbá Bécsben, Rómában, Milánóban, Bostonban, Washingtonban, Delhiben, Mumbaiban is. Hlavacsek Tihamér hosszú idő után, most újra Karcagra látogat.

Önálló estje után baráti beszélgetésre is lesz vele lehetősége az érdeklődőknek, s másnap a művészeti iskolában „Kismesterek” kis mesterkurzusát vezeti a zongoristák számára.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!