TISZAJENŐ

2017.10.28. 14:28

Egészségügyi szűrővizsgálati napot tartottak Tiszajenőn (galéria)

A megyei önkormányzat és a megyei Hetényi Géza kórház-rendelőintézet 2009-ben indította útjára a térség kistepelülésein tartandó díjmentes egészségügyi szűrőprogramját.

Pénteken az 1500 lelket számláló Tisza­jenőre, a helyi művelődési házba költözött ki a prevenciós labor, ahol a témában sajtótájékoztatót is tartottak.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Piroska Miklós, a közgyűlés alelnöke, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, a szűrőprogram szülőanyja, dr. Szántó Zoltán, a Hetényi kórház megbízott orvos-igazgatója, Puskás Béla polgármester és Terjéki Pálné alpolgármester kiálltak a betegségmegelőzési program fontossága mellett.

Hangsúlyozták, nagyszámú páciens vette igénybe az ingyenes szolgáltatást. Közülük többeket szakellátásra kellett irányítani, ami azt jelenti, az adott betegségeket időben kezelni lehetett.

– Számomra hasznos ez a program – mondta a szűrővizsgálatra váró Balázsné. Azt magyarázta, Vezsenynek, Tiszavárkonynak és Tiszajenőnek egy háziorvosa van, a „doktor úr” sokat dolgozik, de a szakvizsgálatokra Szolnokra kell az embereknek bejárniuk.

– Emiatt jól jött most, hogy mi, idősek itt helyben kapunk orvosi vizsgálatot.

S valóban, az időseken és a felnőtteken kívül fiatalokkal is megtelt a művelődési ház.

– Köszönet a Hetényi Géza kórház és rendelőintézet orvosainak, asszisztenseinek, hogy önkéntesen vállalják a programban való részvételt – hangsúlyozta Kovács Sándor, aki elmondta, az eltelt kilenc évben mintegy 47 millió forintot költött a megye a kétezer fő alatti településekre kihelyezett ingyenes egészségügyi vizsgálatokra.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!