SZOLNOK

2017.10.14. 09:20

Egy év alatt 50 ezer kilogramm élelmiszert mentett meg a szolnoki szolgálat

Az élelmiszerfeleslegek megmentését és rászorulókhoz való eljuttatását felkaroló Magyar Élelmiszerbank Egyesület hálózatába tavaly kapcsolódott Szolnok, a helyi élelmiszerbank megteremtését és irányítását a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat vállalta fel.

A bank 2016. augusztus 29-én kezdte meg működését.

– A közel egy év leforgása alatt megközelítőleg 50 ezer kilogramm élelmiszert mentettünk és osztottunk ki szolnoki rászoruló személyeknek. A támogatott családok száma meghaladja a százat – számolt be róla dr. Molnár Beáta, a szolgálat elnöke.

– Főként pékáru, zöldség, gyümölcs, továbbá vegyes élelmiszerek, mint például tojás, hús, felvágott és egyebek mentésével, begyűjtésével és kiosztásával segítünk a rászorulóknak.

A fölöslegessé vált, de még természetesen fogyasztható élelmiszerek begyűjtése, a kapcsolattartás, a rászorulók felkutatása a helyi karitatív tevékenységet (is) végző szervezetek segítségével történik. A támogatottak a Civil Információs Centrumban veszik át élelmiszercsomagjaikat.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!