Szolnok

2017.10.27. 14:45

Ezekre érdemes figyelnie az ünnepek alatt (videó)

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén – az előző évekhez hasonlóan- ez évben is rendőrök, polgárőrök és több helyen közterület-felügyelők járőröznek a temetőkben.

A megemlékezések nyugalma érdekében fontos, hogy már az elindulás előtt felkészüljenek a temetőkbe, sírkertekbe látogatók.

Mindenszentek és Halottak napja alkalmából mindenki elhunyt hozzátartozója emléke előtt tiszteleg. Többen útra kelnek, hogy távolabbi rokonaikat meglátogassák, illetve leróják kegyeletüket és elhelyezzék a megemlékezés koszorúit.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az elkövetkező napokban jelentős mértékben megnövekszik a forgalom, főként a sírkertek környékén, ezért fontos, hogy kellő óvatossággal, empátiával és körültekintéssel közlekedjenek!

A rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik a temetők környékét és figyelemfelhívó szórólapokat osztanak a látogatók részére, hogy megelőzzék a jogsértéseket!

A balesetek elkerülése érdekében fogadják meg ajánlásainkat:

Lehetőség szerint a sírkertek környezetében kialakított ideiglenes parkolóhelyeket használják! Ne az úttesten, szabálytalanul várakozzanak!

Közlekedésük során legyenek türelmesek és toleránsak egymással, a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal szemben is! Figyeljenek rájuk jobban a balesetek elkerülése érdekében!

Ügyeljenek az elsőbbségi és a kanyarodási szabályok betartására, illetve mindig a megfelelő sebesség megválasztásával közlekedjenek!

Ilyenkor ősszel minden közlekedőnek ajánlatos a „látni és látszani elv” életmentő szerepére gondolni! A kerékpárosok mindig használják a világításukat rosszabb látási viszonyok között, illetve sötétedés után!

Nem csak a kötelező napszakban és útvonalakon ajánlatos a láthatósági mellény viselése. Fontos, hogy a közlekedők egymás számára is jól láthatóak és észrevehetőek legyenek!

A gyalogosok is – lehetőségükhöz mérten – biztosítsák megfelelő láthatóságukat! Főként, ha a temetők környékén, a gépkocsik között, illetve az úttesten közlekednek!

[embed]]

A járművezetők kellő óvatossággal közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket!

Javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre is!

– A járművekben jól látható helyeken ne hagyják táskájukat, tárcájukat, mobiltelefonjukat, kabátjukat!

– A gépjárművet minden esetben zárják le!

– Ne helyezzék táskájuk külső zsebeibe a fontosabb papírjaikat, készpénzüket, telefonjukat!

– A bankkártya mellett a PIN kódot soha ne tárolják!

– A kerékpárjaikon, vagy a sírokon még egy pillanatra se hagyják ott táskájukat!

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!