KUNCSORBA

2017.10.03. 16:30

Házias savanyúság és narancsos-gyömbéres sütőtöklekvár is készül a felesleges termésből

Különleges formáját választották a községben a közmunkaprogramban megtermelt zöldségek feldolgozására.

Darálva tesszük el a paprikát – mutatja Hegedűs Imréné

Fotó: Mészáros János

Bár a termés jelentős részét a többi településhez hasonló módon, a konyhán hasznosítják, illetve értékesítik, a még megmaradt felesleget különböző módokon dolgozzák fel.

Ahogy az elmúlt években, az idén is többek között savanyúság készült. Szigorúan hagyományos módon, kézzel készült, igazán egyedi ízeket kínálnak azoknak, akik szeretik a házias savanyúságokat.

Ezek „legfőbb tudora” Hegedűs Imréné, az ő irányításával folyik a munka.

Miután a többi termést feldolgozták, szinte már csak a paprika maradt, ezekben a napokban azt darálják, s tartósítják üvegekbe töltve a közmunkaprogramban dolgozó asszonyok.

Ezt követi majd a később beérő sütőtök eltevése a hűvösebb őszi napokon.

Darálva tesszük el a paprikát – mutatja Hegedűs Imréné
Fotós: Mészáros János

Tavaly nagy sikert aratott az a narancsos-gyömbéres sütőtöklekvár, amely igazi különlegességnek számított a kétpói háziasszonyok kamrapolcain.

Ebből valószínűleg idén is készül majd.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!