JÁSZIVÁNY

2017.10.05. 19:50

Végre egy utca sem járhatatlan, minden belterületi út aszfaltozott lett Jásziványon

Az alig négyszáz lakosú kistelepülésen, Jásziványon szerdán átadott fejlesztéssel immár a község minden belterületi útja aszfalt borítással rendelkezik, illetve rendezték a padkákat, megépítették, kijavították a járdákat.

Pócs János országgyűlési képviselő, Tari András polgármester, illetve Farkas Dániel kivitelező vágta át az út megnyitását jelző szalagot.

Fotó: Banka Csaba

Csak néhány olyan utcaszakasz maradt, ahol még javítani, építeni kell a járdát.

Szerda délután hivatalosan is átadták az eddig legrosszabb állapotban lévő út, a Köves út felújítását.

– Egyáltalán nem volt már méltó a nevéhez ez az utca, mert szinte már járhatatlanná vált az óriási kátyúk miatt – mutatott rá Tari András polgármester.

Hozzátette, az adósságkonszolidációból nem részesült önkormányzatok számára létrehozott pályázati keretből 13 millió forintot, illetve a Belügyminisztériumtól további 15 millió forintot kaptak az utak a járdák, az útpadkák rendbetételére.

A napokban pedig egy további másfél millió forintba kerülő járdaépítési munkát is megkezdenek – összegzett a polgármester.

Pócs János országgyűlési képviselő, Tari András polgármester, illetve Farkas Dániel kivitelező vágta át az út megnyitását jelző szalagot.
Fotós: Banka Csaba

 

A hivatalos átadó ünnepségen Tari András mellett köszöntötte a résztvevőket Pócs János országgyűlési képviselő, az új utat pedig Kladiva Imre plébános szentelte fel.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!